Ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας προσκαλεί στην κουζίνα του Aliento κάθε Τετάρτη βραβευμένους σεφ σε μαγειρικές συναντήσεις που θα συνδυάζουν διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες.

Ο κάθε φιλοξενούμενος σεφ θα δημιουργεί ένα μενού γευσιγνωσίας με αγαπημένα του πιάτα, εμπνευσμένα από την μαγειρική του σταδιοδρομία και ο οικοδεσπότης σεφ θα τους προσθέτει ιαπωνοπερουβιανές πινελιές. Πρώτη καλεσμένη είναι η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Διβόλη, ηχηρό όνομα στους γαστρονομικούς κύκλους, που έχει δουλέψει σε μερικά σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως το δικό μας διάστερο Funky Gourmet, που έχει κλείσει για να μεταφερθεί στο Hilton, τα Mugaritz και Azurmemdi στην Ισπανία με 2 και 3 αστέρια αντίστοιχα, και το Fat duck με 3 αστέρια στο Λονδίνο. Τώρα εργάζεται ως private chef σε γιοτ ενώ ήδη έχει αποσπάσει 4 βραβεία στον διαγωνισμό East Mediterranean yachts show. Στην κουζίνα του Aliento θα παρουσιάσει πιάτα από τις αγαπημένες της Κυκλάδες και ιδιαίτερα από την πατρίδα της, την Σίκινο.

Εντός του τρέχοντος μήνα θα ακολουθήσουν στις 8 Ιουλίου ο Θάνος Στασινός και στις 22 Ιουλίου ο Δημήτρης Μπούτσαλης.

Το μενού της βραδιάς

Καλωσόρισμα στην Σίκινο
Ταρτάκι μελιτζάνας αρωματισμένο με miso και aji amarillo, jell ντοματας, κρέμα φάβας και καραμελωμένα κρεμμύδια με jalapeños και καραμελώμενη κάπαρη

Σαλάτα από τον κήπο μας
Τοματίνια κονφι με sichimi togarashi, κολοκυθοανθους και φύκια tempura, αγγουράκι Κρήτης σε όσμωση, κρέμα πιπεριάς με aji rocoto, πικλες εσαλοτ, γιαούρτι με μελασα, πούδρα ελιάς.

Τα αυγά των παιδικών μου χρόνων
Πανακότα με σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί flameado, αυγο ποσέ, tomato jam, αφρό από τηγανητό αυγο, furikake και crumble από Jamon και ψωμι

Μοσχαράκι με πατάτες
Τερίνα από μοσχαρίσια ουρά, αφρός από πατάτα Yukon, μπεσαμέλ, demi glace με aji panca, και στάχτη από μαύρη τρούφα

Το γαλακτομπούρεκο
Κέικ πορτοκάλι με yuzu, macaron αρωματισμένα με ροδάκινο και γέμιση σιμιγδαλόκρεμας, ναμελάκα λευκής σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του δάσους

info
1/7, Πυθαγόρα 3-5 και Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι, Τηλ.: 210 2921907, Κόστος μενού: €40/άτομο

Δείτε επίσης

Ποιοι είναι οι δύο βοηθοί του Έκτορα Μποτρίνι στο «Hell’s Kitchen»;

COYA Mykonos: Μια νέα γαστρονομική πρόταση με Περουβιανό αέρα φτάνει στη Μύκονο

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένας επίγειος παράδεισος